Eesti Naiste Tantsupeo aasta on avatud!

Folklooriselts Jõgevahe Pere
PRESSITEADE
14.06.2020

Eesti Naiste Tantsupeo aasta on avatud!

13. juunil – päeval, mil III Eesti Naiste Tantsupeoni jääb 365 päeva – kogunesid peo korraldajad Kassinurme hiies Jõgeva vallas. Üheskoos avati pidulikult peoaasta ja tantsurühmade registreerumine ning avalikustati 2021. a tantsupeo repertuaar kaheksa rühmaliigi lõikes.

III Eesti Naiste Tantsupidu “PereLugu” toimub 13. juunil 2021 Jõgeval. PereLugu tantsivad kolme põlvkonna naised, kelle südamed on tugevalt seotud. Neid ühendab ühine lootus ja armastus ning teadmine, et perega koos veedetud aeg on parim aeg.

Kassinurme hiide kogunenud korraldustiim loitsis laupäeval tulevase peo heaks ja õnneks, lausus maaema palve ning kuulutas sõnavõttudega peoaasta avatuks. Pidulikust üritusest tegi otseülekande naiste tantsupeo FB-leht (järelvaadatav siit).

“Esimene Eesti Naiste Tantsupidu toimus 9 aastat tagasi – ühest küljest on see pikk aeg, teisest. lühike. Selle ajaga on naiste tantsupidu näidanud ennast väga atraktiivse ja olulise sündmusena, mitte ainult Jõgevamaal, vaid kogu Eestis. Selle üle on meeletult hea meel,” sõnas oma kõnes Jõgeva vallavanem Tiit Lääne. Heade soovidega tervitasid tantsurahvast ka Eesti Rahvakultuuri Keskuse direktor Kalle Vister ning Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi tegevjuht Maril-Liis Öpik.

“Meil on siiras rõõm, et Eestis on nii palju eesti tantsu tantsivaid naisi, kes on kõik oodatud registreeruma meie ühisele suurele peole Jõgevamaal,” lausus loitsimisel tantsupeo üks peakorraldajatest Marika Järvet.

Tantsurühmade registreerumine kestab kuni 15. oktoobrini, ettetantsimine leiab aset kevadel 2021. Registreerumise ja repertuaari kohta saab täpsema info peo kodulehelt www.naistetantsupidu.ee.

Eesti Naiste Tantsupidusid on Folklooriselts Jõgevahe Pere eestvedamisel peetud 2011. a alates. Esimene pidu kandis pealkirja “NaiseLugu” (2011), teine “MeheLugu” (2016) ning mõlemal korral oli pealavastajaks Ülo Luht. 2021. a toimuva III peo, teemaga “PereLugu”, lavastab Ave Anslan.

Vaata galeriid siit! (Fotod: Marge Tasur)

Lisainfo:

Marika Järvet
Peakorraldaja
Folklooriselts Jõgevahe Pere
5341 1180
marika@naistetantsupidu.ee

Ainar Ojasaar
Peakorraldaja
Folklooriselts Jõgevahe Pere
516 5236
ainar@naistetantsupidu.ee

Koostaja:
Teele Kaeramaa
turundus@naistetantsupidu.ee

III Eesti Naiste Tantsupeo “PereLugu” pealavastaja Ave Anslan küsib luba hiide sisenemiseks. Foto: Marge Tasur