Selgusid naiste tantsupeole pääsejad

III Eesti Naiste Tantsupeo ettetantsimise protsess on lõppenud ning peole pääsejad selgunud. Seekord näidati selgeks õpitud tantsud ette video vahendusel, misjärel hindamiskomisjon sai tööle asuda.

Tänavusele naiste tantsupeole registreerus kokku 383 tantsurühma üle 5000 tantsijaga. Peole pääses 347 rühma – vaata tulemusi siit.

Ettetantsimise videoid hindasid liigijuht ja assistent eraldi, lõpuks arvutati punktid kokku, millest tekkis pingerida. Hinnati tantsude põhisamme, rühma ühtsust, korrektsust, täpsust. „Piirangud ja viiruste aeg on meile kõigile oma mõju avaldanud. Rühmad pole saanud harjutada oma tavapärases rütmis ning see avaldus osaliselt ka videotes,“ kirjeldab naiste tantsupeo üks peakorraldajatest Marika Järvet. „Sellegipoolest nägime väga kenasid esitusi ja nautisime rühmade tantsurõõmu. Meil on väga hea meel, et hoolimata keerulisest ajast oli huvi peo vastu nii suur!“

Kõige suurem oli konkurents N3 liigis, seepärast tantsib selles liigis ka kõige rohkem rühmi väljakul. Paraku langes N3-s ka kõige rohkem rühmi välja, sest soovijate hulk oli suur, aga väljaku mõõtmed seavad omad piirid.

Peole pääsenud rühmad esitavad oma üldtantsud 21. aprilliks. Liigijuhid saadavad käesoleva nädala jooksul rühmade juhendajatele personaalselt tantsude tagasiside, mis oli hästi ja mis vajab veel parendamist.

„Oleme väga tänulikud rühmadele ja juhendajatele väga suure töö ja pühendumise eest,“ sõnab Marika Järvet. „Hoolimata keerulisest ajast, mis kestab juba kaks aastat, on suur töö ära tehtud ja Eesti Naiste Tantsupidu saab taas toimuda!“.

III Eesti Naiste Tantsupidu „PereLugu“ toimub 12. juunil 2022 Jõgeval. Piletid on müügil Piletilevis!

Eesti Naiste Tantsupidusid on Folklooriselts Jõgevahe Pere eestvedamisel peetud 2011. a alates. Esimene pidu kandis pealkirja “NaiseLugu” (2011), teine “MeheLugu” (2016) ning mõlemal korral oli pealavastajaks Ülo Luht. 2022. a toimuva III peo, teemaga “PereLugu” lavastab Ave Anslan.

Lisainfo:

Marika Järvet
Peakorraldaja
Folklooriselts Jõgevahe Pere
5341 1180
marika@naistetantsupidu.ee

Ainar Ojasaar
Peakorraldaja
Folklooriselts Jõgevahe Pere
516 5236
ainar@naistetantsupidu.ee

Koostaja:
Teele Kaeramaa
turundus@naistetantsupidu.ee

Foto: Veronika Pinka